1999 De blanke geisha

Een deftige familie in een klein West-Vlaams dorpje. Vader Theofiel, een gesettelde vijftiger, tevens eigenaar van een visconservenfabriek, raakt betrokken in een rechtzaak met een van zijn klanten. Sofie, zijn vrouw, een verzamelaarster van streekschandaaltjes en behoedster van de goede zeden in het dorp, wil haar dochter Nora uithuwelijke aan Armand, de wereldvreemde zoon van een welgestelde Brusselse familie. Nora, hun knappe dochter, is echter tot over haar oren verliefd op Geert, een jonge advokaat, die rechtzaak pleit tegen haar vader. Tot overmaat van ramp krijgt Theofiel af te rekenen met een kleine misstap uit een ver verleden wanneer hij de vader blijkt te zijn van een onecht kind. Als Aloys Speurder, de dorpsdetective, en Medard, de knotsgekke en potdove oom, er zich mee gaan bemoeien is het hek helemaal van de dam. Spelers: Raf Verpoort, Sabine Pysson, Anja Vanlerberghe, Christophe Vandeputte, Riet Geuns, Peter Vermeersch, Dirk Derycke, Frans Degryse, Els Dupon, Francky Damman, Kurt Despierre, Annie Dewulf.

1998 De bokskampioen

De welstellende industrieel Frederik Diepenbeek leidt samen met zijn vennoot een confituurbedrijf. Hij heeft een frivole zoon, een lieftallige dochter Lotte en over zijn vrouw Adelaïde kunnen we best zwijgen. De levensgenieter houdt van lekker eten en een goed glas wijn. Maar Adelaïde vindt dat hij te bourgondisch leeft en wil van hem een sportman maken. Ze zet hem op heel streng dieet, bestaande uit pap, wat groenten en water. Hij wil zijn conditie op peil houden om zijn vrouw te plezieren en besluit om lid te worden van een boksclub... Geruggesteund door zijn vriend Tobias speelt hij het spel zo handig dat zijn vrouw AdelaIde hem zelfs verwart met zijn naamgenoot en beroepsbokser Diepenbeek. Zo kan hij zijn vrouwtje een lange tijd om de tuin leiden en profiteert van uitstapjes naar Brussel, Luik en Antwerpen. De poppen gaan pas voorgoed aan het dansen als de echte meester-bokser Diepenbeek opduikt. Tot overmaat van ramp verschijnt dan ook nog de Italiaanse danseres Colette Corolani op zoek naar haar Frederico. Spelers: Raf Verpoort, Sabine Pysson, Kurt Despierre, Anja Vanlerberghe, Frans Degryse, Dirk Derycke, Annie Dewulf, Els Dupon, Francky Damman, Riet Geuns.

1997 Antje

Ergens in een gehucht aan de zee wonen drie oude vrijgezellen. Hun vader heeft hen een groot erf nagelaten, maar daar hebben ze maling aan. Hun lange leven is de zee en de visvangst. Hun zuster en haar man komen af en toe het erf besnuffelen en klagen stenen uit de grond dat het vaderlijk erfdeel helemaal naar de haaien gaat en zij met hun zes kinderen en hun hypotheek niets meer zullen erven als de drie broers het tijdelijke met het eeuwige zullen verwisselen. In dit nogal rare milieu komt plotseling een meisje opdagen. Antje, de nieuwe meid van de drie vrijgezellen. Zij kent alles, weet alles en doet alles. En zo brengt zij dan ook ophefmakende wijzigingen in het leven van de drie mannen, die op hun oude dag nog goede manieren leren, mooi pootjes leren geven, zich behoorlijk leren kleden. Aanvankelijk zint de komst van Antje de drie broers niet. Ze proberen haar zelfs buiten te krijgen. Maar daar valt niet aan te denken. Antje is er en blijft er. Toch zal Antje uiteindelijk vertrekken om zelf haar geluk te zoeken. Spelers: Els Dupon, Willy Delheye, Raf Verpoort, Dirk Derycke, Annie Dewulf, Franky Damman, Riet Geuns, Kurt Despierre, Sabine Pysson, Geert Govaere, Anja Vanlerberghe, Danny Staelen, Mike Cordy, Glenn Cordy, Marc Leeman.

1996 Geen toneel

In 1996 kwam er plots een kink in de kabel. Men zag het niet meer zitten en de vereniging bloedde dood. De jongeren in de groep vonden dat dit niet kon en blaasden de toneelgroep nieuw leven in. Onder impuls van Stefaan Vangheluwe en Sabine Pysson werden nieuwe spelers aangesproken. Het jaar daarop, in 1997 werd met het stuk Antje een eerbetoon gebracht aan de mensen van de vorige toneelgroep.

1995 Raam in, raam uit

Wanneer Rik De Naayer, staatssecretaris in de regering een avondje wil doorbrengen met Janine Wouters, een typiste van de oppositie, loopt alles danig uit de hand.Gelukkig is er nog Jos Debock, zijn assistent. Maar als deze laatste had geweten in welke situaties hij door het gemanipuleer van zijn chef zou terechtkomen, had hij zeker voor de eer bedankt. Spelers: Stefaan Vangheluwe, Sabine Pysson, Marc Leeman, Riet Geuns, Josiane Louwagie, André Ameel, Willy Delheye, Marc Descamps, Maddy D'Haene, Annie Dewulf.

1994 Schat, je bent een schat

Conny en Mike worden in hun plannen om er samen een leuke vakantiedag van te maken gedwarsboomd door de komst van twee ververs, die uitgerekend nu, de ramen en de deuren van hun appartement komen verven. Tot overmaat van ramp zijn deze ververs twee oude bekenden van Conny. Wim is een oude aanbidder van haar, terwijl Kurt haar gewezen echtgenoot is. om de brutaliteiten van Kurt te ontlopen vindt Conny het geraadzaam om een paar dagen te verdwijnen. Om Conny te helpen zorgt Wim voor een nieuwe "vrouw des huizes". Michelle heeft immers tegenover hem nog een oude schuld te vereffenen en nu is het, volgens Wim, hiervoor het moment. Om zijn stoeipartijtje verder te zetten, haalt Mike een gewezen liefje, Mady, in huis. Helemaal te gek wordt het, als tante Lucienne met haar lieve nichtje wil komen praten en als de jaloerse echtgenoot van Michelle onraad ruikt. Spelers: Marc Descamps, Maddy D'Haene, Stefaan Vangheluwe, Willy Delheye, Josiane Louwagie, Sabine Pysson, André Ameel, Annie Dewulf.

1993 Klachten

We bevinden ons in het klachtenbureau van een grootwarenhuis. Dhr. Robert Verhofstadt neemt zijn taak als "hoofd" ernstig, maar heeft ook interesse voor het andere geslacht. Zijn secretaresse Daisy kan hierover meespreken. Haar echtgenoot Frank is de situatie grondig beu en komt zijn dreigementen uiten. Klerk Karel Troch begrijpt er niets van, doch wordt noodgedwongen "interimchef" van het klachtenbureau. Archiefinspecteur Verhulst komt een inspectie voeren en maakt van elke situatie een grondig verslag. Er komen nog meer bezoekers langs en Karels "blind date" Adeline, weet niet meer voor wie kiezen. Na de nodige verkleedpartijen is de chaos compleet. Wie is wie en wie is waar in het klachtenbureau! Spelers: Marc Descamps, Willy Delheye, Claudine Vangheluwe, André Ameel, Stefaan Vangheluwe, Josiane Louwagie, Sabine Pysson, Annie Dewulf.

1992 Just married

Morgen trouwt Yolandeke, dochter van Angèle en Fernand De Vlaeminck, met Jackie De Wever. De toekomstige schoonouders De Wever worden 's avonds samen met hun zoon verwacht en ze zullen blijven overnachten bij de familie De Vlaeminck. Onverwacht komt ook hun oudste dochter Marie-Jeanne binnenvallen samen met haar problemen en haar Antoine. Uiteindelijk is de trouwdag aangebroken. Iedereen loopt er zenuwachtig bij. En alhoewel het huwelijksfeest goed was voorbereid, zal alles niet zo maar van een leien dakje lopen. Spelers Willy Delheye, Josiane Louwagie, Marc Descamps, Christine Beeckaert, Sabine Pysson, Marc Van Peteghem, Annie Dewulf, André Ameel, Paula Beeckaert, Stefaan Vangheluwe, Marcelino Rommens, Willy Denecker.

1991 Roddel

In het grote flatgebouw langs de Mgr.Schottestraat in Jonkershove mag geen muis zijn staart verroeren of de conciërge denkt er het zijne van. Ook op de dagelijkse koffieklets en koekensmul van de dames Bellens, Rodier en Vinck passeert de hele omgeving de revue. Het onmogelijke koppel Suzanne Bellens en François Rodier levert hen sowieso al stof tot praten. De hele kletsbrigade interesseert zich echter vooral voor de Ickxen. Bij deze nieuwe buren zit de kat naar hun goeddunken immers maar al te vaak in de horloge. En ondertussen blijft Sylvain Bellens letterlijk en figuurlijk op zijn honger zitten. Wanneer er door de muur te horen valt hoe meneer Ickxs in een woedebui zijn vrouw vermoordt...is het hek helemaal van de dam. Het moraal van het verhaal: Wie luistert aan de deuren, moet het dikwijls diep betreuren. Spelers: Paula Beeckaert, Annie Dewulf, Stefaan Vangheluwe, Josiane Louwagie, Willy Delheye, Sabine Pysson, Rita Geuns, Marc Descamps, Willy Denecker.

1990 Als ik de lotto win

Gilbert Dierickx, een brave onwetende sul, gehuwd met Suzanne, een notarisdochter, zijn reeds jaren getrouwd maar verre van gelukkig. Suzanne heeft nogal veel bij haar huwelijk meegekregen en vindt haar man maar een nul. Tot overmaat van ramp voor Gilbert, houdt de rotverwende dochter Carine er dezelfde mening op na. En bovendien is Carine verloofd met Tony Tijtgat. Deze kinesietherapeut stamt uit een rijke familie die eigenaar is van meerdere schoenwinkels. Gelukkig voor Gilbert is er nog Leon Van Boven, huurder en bovenbuur, bij wie hij zijn hart kan luchten. Gilbert voelt zich een ‘savatte’ maar zou zo graag een ‘botte’ zijn. Daarom speelt hij in ‘t geniep iedere week voor 20 frank op de Lotto. Spelers: Marc Descamps, Joseanne Louwagie, Cluadine Vangheluwe, Willy Denecker, André Ameel, Annie Dewulf, Willy Delheye, Sabine Pysson.

Home Nieuw stuk Historiek Fotoarchief Toneelstukken Contact